U Palači Dverce svečano je obilježen Dan hrvatske diplomacije

U organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba, u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine, u Palači Dverce svečano je obilježen Dan hrvatske diplomacije

U organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba, u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine, u Palači Dverce svečano je obilježen Dan hrvatske diplomacije. Svečani prijem otvorio je predsjednik Hrvatskog diplomatskog kluba Smiljan Šimac, a uzvanicima su se obratili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Nj.E. nadbiskup Giuseppe Pinto.

Ministrica Pejčinović Burić podsjetila je kako je hrvatska diplomacija bila jedan od ključnih faktora uspješne ponovne uspostave hrvatske državnosti. Naglasila je da su danas u fokusu hrvatskog djelovanja europsko zajedništvo i transatlantske veze, uz razvoj i stabilnost jugoistočne Europe i Sredozemlja, a osim u bilateralnim odnosima, hrvatska vanjska politika angažirana je i na multilateralnom planu, kao i u gospodarskim i sigurnosnim pitanjima. Istaknula je da Hrvatska mora imati modernu, učinkovitu diplomaciju, kako bi bila spremna odgovoriti na sve buduće izazove vanjske politike. Čestitajući Dan hrvatske diplomacije, ministrica Pejčinović Burić zahvalila je svim bivšim i sadašnjim hrvatskim diplomatima na doprinosu službi i domovini Hrvatskoj.

Fotogalerija - https://flic.kr/s/aHsmdaYpnQ

 

Obraćanje ministrice Pejčinović Burić:

Preuzimanje

 

PDF

 

 

 

 

 

 



Priopćenja