U organizaciji Uprave za međunarodnu gospodarsku suradnju u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija danas, 29. srpnja 2005., održan četvrti stručni seminar za gospodarske savjetnike

Uprava za međunarodnu gospodarsku suradnju u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija organizirala je u petak, 29. srpnja 2005., u Zagrebu četvrti stručni seminar za gospodarske savjetnike diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske

Prvi dio seminara održao se u zgradi Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Uvodnu riječ dao je pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija David Sopta a sudionicima se obratio i pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Damir Kušen, nakon čega je uslijedila interaktivna diskusija. Govorili su i predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev, pomoćnica ministra u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Predraga Boic Ljubić, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Damir Ostović te član Uprave Financijske agencije Tomislav Vintar.

Drugi dio seminara održao se u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje je uvodnu riječ dala potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Dunja Konjevod a gospodarskim savjetnicima i ostalim sudionicima obratio se i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević te ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Željko Kirinčić.

Tijekom seminara razmatran je rad gospodarskih savjetnika, definirane su smjernice njihovog daljnjeg djelovanja te je naglašena potreba intenziviranja komunikacije između hrvatskih gospodarskih subjekata, ministarstava i ostalih institucija zaduženih za gospodarstvo. S ciljem daljnjeg otvaranja prema javnosti, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija govorili su o jednogodišnjem stručnom studiju "Gospodarska diplomacija" koji organiziraju sa svrhom jačanja postojećeg kadrovskog potencijala.



Priopćenja