U organizaciji Diplomatske akademije MVPEI RH zastupnik u Europskom parlamentu Enrique Baron Crespo održao je predavanje na temu „Europska unija i Lisabonski ugovor“

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske zastupnik u Europskom parlamentu Enrique Baron Crespo održao je polaznicima XI. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija predavanje na temu „Europska unija i Lisabonski ugovor“

Uvodno je zastupnika Crespa, koji je u prošlosti obnašao i najviše dužnosti predsjednika Europskog parlamenta, predstavio ravnatelj Diplomatske akademije dr. sc. Mladen Andrlić, podsjetivši i na doprinose uvaženoga gosta pozicioniranju Republike Hrvatske u europskom ambijentu.

Predavanje na temu „EU i Lisabonski ugovor“ održano je u okviru kolegija „Međunarodni odnosi i politika“, a uz niz teorijskih činjenica o razvoju Europskih zajednica i temeljnih ugovora, bilo je usmjereno aktualnostima o nedavno potpisanom Lisabonskom ugovoru, koji institucionalno otvara put daljnjem proširenju Europske unije, te na neposredno pristupanje Republike Hrvatske u punopravno članstvo u Europskoj uniji. Europska otvorenost, ali i precizna i konkretna tumačenja uvaženog stručnjaka naišla su na osobitu pozornost više od 40 polaznika stručnog diplomatskog studija, među kojima prevladavaju mladi diplomati kao i nekoliko djelatnika drugih državnih tijela RH.

Gostovanje zastupnika Crespa, uz nazočnost veleposlanika Kraljevine Španjolske u RH Manuela Salazara, dodatno potvrđuje orijentaciju Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija spram međunarodne suradnje s razgranatom mrežom svjetskih predavača.



Priopćenja