U Dubrovniku započeo s radom četvrti diplomatski seminar

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Veleposlanstva Republike Francuske u Republici Hrvatskoj i Centra za europske studije iz Strasbourga, u utorak je, 18. listopada 2005. godine u Dubrovniku, započeo s radom četvrti diplomatski seminar na francuskom jeziku na temu „Zajednička vanjska i sigurnosna te obrambena politika EU“

Na otvorenju seminara prisutnima su se obratili državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Marija Pejčinović Burić, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. François Saint-Paul, ravnateljica Poslijediplomskog središta hrvatskih sveučilišta u Dubrovniku Ivana Burđelez i predstavnik Međudržavne agencije za frankofoniju Stéphane Lopez.

Na seminaru sudjeluje 25 sudionika iz 15 zemalja srednje, istočne i jugoistočne Europe. Programom je predviđeno da se na seminaru izlaže i raspravlja o institucionalnom razvoju Europske unije, njezinom proširenju i vanjskim aktivnostima, zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici i njezinim sredstvima, europskoj sigurnosnoj i obrambenoj politici, kao i politici naoružanja.

Seminar se održava u Poslijediplomskom središtu hrvatskih sveučilišta u Dubrovniku od 18. do 21. listopada 2005 godine.




Priopćenja