Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Marija Pejčinović Burić, sastala se s delegacijom Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Republike Mađarske, koju je predvodio predsjednik Odb

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Marija Pejčinović Burić, sastala se danas, 19. listopada 2005. godine, s delegacijom Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Republike Mađarske, koju je predvodio predsjednik Odbora Matyas Eorsi

Tijekom sastanka državna tajnica Pejčinović Burić upoznala je mađarsko izaslanstvo s eurointegracijskim procesom u Republici Hrvatskoj i pripremama koje je Republika Hrvatska provela za što uspješnije vođenje pregovora s Europskom unijom. Naglasila je da će Vlada Republike Hrvatske u narednom razdoblju posebnu pažnju posvetiti informiranju hrvatskih građana o procesu pristupanja Europskoj uniji.

Predsjednik Odbora Eorsi čestitao je Republici Hrvatskoj na otvaranju pristupnih pregovora s Europskom unijom, istaknuvši da je i u interesu Republike Mađarske da Republika Hrvatska što prije postane članica Europske unije te je ponudio tehničku pomoć i iskustva Republike Mađarske u vođenju pregovaračkog procesa.

Državna tajnica Pejčinović Burić je zahvalila predsjedniku Odbora Eorsiu na iskazanoj potpori, naglasivši pri tom da su mađarska iskustva u procesu pristupanja Uniji dragocjena za Republiku Hrvatsku.




Priopćenja