U Buenos Airesu je održana književna večer uz sudjelovanje suvremenog hrvatskog dramaturga i pedagoga Darka Lukića

Predstavljanje djela hrvatskog autora, koji uz potporu Ministarstva kulture sudjeluju na VII. Međunarodnom kazališnom festivala u Buenos Airesu – FIBA 2009, dio je šireg projekta „Babel, la Biblioteca“

Predstavljanje djela hrvatskog autora, koji uz potporu Ministarstva kulture sudjeluju na VII. Međunarodnom kazališnom festivala u Buenos Airesu – FIBA 2009, dio je šireg projekta „Babel, la Biblioteca“. Uz veleposlanicu Miru Martinec i druge djelatnike hrvatskog Veleposlanstva u Buenos Airesu, književnoj večeri nazočili su voditelj projekta Lauturo Vilo, predstavnici Uprave za knjigu Ministarstva kulture grada Buenos Airesa te predstavnici Nacionalnog kazališnog instituta s kojima je dogovoren nastavak suradnje na ovom, ali i sličnim projektima.

U sklopu projekta „Babel, la Biblioteca“ želi se osigurati tješnji doticaj s dramaturškim tekstovima drugih zemalja, uz posebnost da su čitani na jezicima na kojima su originalno i pisani. Na taj način, stanovnicima Buenos Airesa pruža se jedinstvena prilika čuti izabrane dramaturške tekstove na dvadeset stranih jezika na književnim večerima koje će simultano održavaju tijekom trajanja Festivala u nekoliko gradskih knjižnica.



Priopćenja