Susret ministrice Pusić s etiopskim ministrom kulture i turizma Damtewom

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se danas, na marginama konferencije "Financiranje razvoja" u Adis Abebi, s državnim ministrom kulture i turizma Mulugetaom Seidom Damtewom...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se danas, na marginama konferencije "Financiranje razvoja" u Adis Abebi, s državnim ministrom kulture i turizma Mulugetaom Seidom Damtewom, koji je govorio o kulturi i kulturnom nasljeđu Etiopije, dio kojeg je pod zaštitom UNESCO-a, kao materijalna i nematerijalna baština. Izrazio je nadu da će se potpisati Memorandum o razumijevanju s Hrvatskom te drugim europskim zemljama, s obzirom da se u Etiopiji sve više razvija turizam, a kulturna je baština vrlo važan dio turističke ponude.
Mvep Pusić složila se kako je kultura vrlo važna za razvoj države i samog društva. U okviru razvojne suradnje, dodala je, zainteresirani smo za projekt obnove freski u crkvama u Lalibeli.
"Hrvatska vrlo uspješno restaurira svoju kulturnu i spomeničku baštinu pa bi hrvatski i etiopski restauratori mogli zajednički obnavljati kulturna dobra u Lalibeli", kazala je ministrica.
Treba nam i vaše iskustvo u turizmu, istaknuo je ministar Damtew, naglasivši kako Etiopija treba naučiti kako organizirati turističku ponudu, kako raditi s turistima i slično.
Ministrica je predložila suradnju i na tom području, na kojem hrvatski turistički djelatnici mogu učiti etiopske kolege.



Priopćenja