Susret ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Pétera Szijjárta

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak 25. srpnja 2019. godine mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Pétera Szijjárta...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak 25. srpnja 2019. godine mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Pétera Szijjárta, koji boravi u radnom posjetu Zagrebu.

Susret je održan u vrlo srdačnom tomu, naglašeni su dobrosusjedski odnosi te višestoljetna povezanost i bliskost dviju država i dvaju naroda.

Tijekom sastanka razmotrena su aktualna bilateralna pitanja, kao i europske teme, s posebnim naglaskom na skorašnje hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

Dvojica ministara zalažu se za nastavak proširenja EU-a prema jugoistoku, čime bi se potakle reforme te ojačala sigurnost i stabilnost u neposrednom susjedstvu.

Ministar Szijjártó je u prisutnosti hrvatskog domaćina u prostorijama zagrebačkog Mađarskog instituta uručio odličja članovima vatrogasnog društva Sv. Ivan Zelina te medicinskom osoblju KBC-a Zagreb Rebro i KB-e Dubrava zaslužnima za pomoć mađarskoj obitelji nastradaloj u prometnoj nezgodi 11. srpnja 2019. godine. Mađarska strana iznimno cijeni hrabrost, stručnost i plemenitost primatelja odličja.



Priopćenja