Susret ministra Stiera s polaznicama UN tečaja za policijske službenice te s direktorom RACVIAC-a

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier posjetio je 19. svibnja 2017. središte za međunarodne vojne operacije i Centar za sigurnosnu suradnju...

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier posjetio je 19. svibnja 2017. središte za međunarodne vojne operacije i Centar za sigurnosnu suradnju RACVIAC u Rakitju. 

Ministar Stier susreo se s policijskim službenicama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Ukrajine, polaznicama tečaja Ujedinjenih naroda za policijske službenice, kojeg već treću godinu zaredom uspješno zajednički organiziraju MVEP, MORH i MUP. Tom prigodom ministar Stier je izrazio zadovoljstvo što RH i na ovaj način pruža podršku sudjelovanju žena u mirovnim misijama i operacijama, istaknuvši značajnu ulogu žena u izgradnji i očuvanju mira. Posebno je naglasio vrijednost usporednog održavanja tečaja za policijske službenike i UN-ovog tečaja za vojne promatrače, čime se doprinosi civilno-vojnoj sinergiji.

Ministar Stier je posebne zahvale uputio pripadnicima hrvatske vojske i policije, bez čijega znanja i angažmana provedba ovoga tečaja ne bi bila moguća. Susreo se i s veleposlanikom Haydarom Berkom, direktorom RACVIAC-a, te naglasio važnost ove jedine međunarodne organizacije na teritoriju RH, koja već niz godina uspješno promiče sigurnosnu suradnju na širem području Jugoistočne Europe.     



Priopćenja