Susret ministra Grlića Radmana sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Logarom

U petak, 22. svibnja 2020. godine, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom na graničnom prijelazu Kaštel-Dragonja...

U petak, 22. svibnja 2020. godine, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom na graničnom prijelazu Kaštel-Dragonja.

Ministar Grlić Radman naglasio je da se odnosi Hrvatske i Slovenije temelje na dugotrajnim vezama koje imaju za rezultat uspješnu suradnju te je istaknuo da je današnji susret bio još jedna prilika za jačanje dijaloga i suradnje u nizu pitanja od zajedničkog interesa.

„Drago mi je da imamo sličnu epidemiološku situaciju u našim zemljama, što svakako pridonosi dogovoru o olakšanom prelasku granice“, izjavio je ministar Grlić Radman te pozdravio suradnju Hrvatsku i Slovenije tijekom pandemije virusa COVID19, koja je uključivala dogovore o nesmetanom prolazu teretnog prometa iz Hrvatske u Sloveniju i obrnuto, kao i omogućavanje tranzita.

Ministri su također razgovarali o situaciji uz granicu koja svakodnevno utječe na život slovenskih i hrvatskih građana koji žive uz granicu te zaključili da se ona treba riješiti fleksibilno na partnerski način.

Ministar Grlić Radman također je čestitao ministru Logaru Dan slovenske diplomacije na dan kada obje države obilježavaju članstvo u Ujedinjenim narodima.



Priopćenja