Studijski posjet gospodarskog kluba Ličko-senjskoj županiji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U organizaciji Gospodarskog kluba Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, više od 20 predstavnika stranih diplomatskih misija i trgovinskih ureda akreditiranih u Republici Hrvatskoj od 17. do 18. svibnja 2023. godine boravili su u Ličko-senjskoj županiji.

Predstavnike stranih diplomatskih predstavništva ispred Ličko-senjske županije pozdravio je župan Ernest Petry. Zaželjevši dobrodošlicu i ugodan boravak u županiji, stranim diplomatima su predstavljeni razvojni projekti županije temeljeni na digitalnom razvoju i zelenoj tranziciji, a koji će potaknuti gospodarski razvoj čuvajući krajobraz Ličko-senjske županije.

Voditeljica Službe za gospodarsku bilateralu MVEP-a Maja Rosenzweig-Bajić zahvalila se županu na prijemu članova gospodarskog i diplomatskog kluba, poglavito u ovom izazovnom razdoblju za županiju, koju su, kao i cijelu Republiku Hrvatsku pogodile velike poplave. Voditeljica Službe Rosenzweig-Bajić istaknula je kako je Uprava za gospodarske poslove osnovala gospodarski i diplomatski klub koji okuplja predstavnike stranih diplomatskih i trgovinskih predstavništva akreditiranih u Republici Hrvatskoj 2013. godine te kako je temeljna svrha ovog kluba promicanje gospodarskih potencijala županija organizacijom studijskih putovanja po Republici Hrvatskoj.

Strani diplomatski i trgovinski predstavnici su tijekom svog boravka u Ličko-senjskoj županiji obišli i Razvojni centar Ličko-senjske županije koji okuplja preko 15 malih i srednja poduzeća smještenih u Ličko-senjskoj županiji. Uz sudjelovanje na prezentacijama projekta Vjetroelektrane Senj i tvrtke Kadila te boravak na Plitvičkim jezerima, članovi gospodarskog diplomatskog kluba posjetili su Velebitsko utočište za mlade medvjede u Kuterevu, Memorijalni centar "Nikola Tesla" u Smiljanu, kogeneracijeku elektranu u Brinju, proizvođača dekorativne rasvjete Lika svjetlo te obiteljska poljoprivredna gospodarstva Vlainić i Butina.

Ostale vijesti