Sastanak pomoćnika ministrice Koharovića s glavnim tajnikom mvp Albanije Turdiem

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović, održao je u Zagrebu, 26. veljače 2013. godine, političke konzultacije s glavnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Republike Albanije Gazmendom Turdiuom.

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović, održao je u Zagrebu, 26. veljače 2013. godine, političke konzultacije s glavnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Republike Albanije Gazmendom Turdiuom. Sugovornici su razmijenili mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi i regionalnim inicijativama te dogovorili intenziviranje gospodarske suradnje. Pomoćnik ministrice Koharović iskazao je velik interes Republike Hrvatske za daljnje investiranje u Albaniju te za blisku suradnju u području energetike. Hrvatska i Albanija će nastaviti suradnju u području euro-atlantskih integracija, Republika Hrvatska zalagat će se za članstvo Albanije u Europskoj uniji te joj prenositi vlastita iskustva stečena u procesu pregovora o punopravnom članstvu. 

Glavni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Republike Albanije Gazmend Turdi sastao se i s glavnom tajnicom MVEP gospođom Cvjetković.



Priopćenja