Sastanak ministrice Pejčinović Burić i britanskog ministra za izlazak iz EU Davida Davisa

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se 5. ožujka 2018. godine, s ministrom za izlazak iz Europske Unije Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Davidom Davisom...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se 5. ožujka 2018. godine, s ministrom za izlazak iz Europske Unije Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Davidom Davisom.

Ministar Davis je predstavio najnovija razmišljanja britanske Vlade o budućim odnosima UK i EU-a te izvijestio o britanskim stavovima vezano za trenutni tijek pregovora, a nastavno na govor premijerke UK Therese May održan 2. ožujka.

Potpredsjednica Vlade je naglasila kako je u interesu obje strane u pregovorima, a osobito građana i poslovnih subjekata,  da se što prije postigne suglasje oko ključnih tema kako bi se izbjeglo produljivanje razdoblja nesigurnosti, ili u krajnjoj instanci, povlačenje UK iz Unije bez sporazuma. Potpredsjednica Vlade je podsjetila kako su za Republiku Hrvatsku jedan od važnih elemenata ovih pregovora prava građana te kako se Vlada RH zalaže za ukidanje prijelaznih mjera ograničenja slobode kretanja radnika iz RH.

Potpredsjednica Vlade je također kazala da Hrvatska podupire stvaranje okvira za partnerstvo Europske unije s Ujedinjenom Kraljevinom nakon povlačenja te će nastaviti ulagati napore u jačanje bilateralne suradnje u novim okvirima.



Priopćenja