Reakcija u svezi pojedinih medijskih napisa o tome da je Republika Hrvatska prevedenu dokumentaciju hrvatskih pristupnih pregovora s EU uručila Republici Srbiji

U više navrata istaknuli smo kako je spomenuta dokumentacija u vlasništvu Republike Hrvatske i kako o toj dokumentaciji nije bilo razgovora tijekom nedavnog posjeta predsjednika Vlade RH dr.sc. Ive Sanadera Srbiji, niti je ista bila uručena tijelima Republike Srbije

U više navrata istaknuli smo kako je spomenuta dokumentacija u vlasništvu Republike Hrvatske i kako o toj dokumentaciji nije bilo razgovora tijekom nedavnog posjeta predsjednika Vlade RH dr.sc. Ive Sanadera Srbiji, niti je ista bila uručena tijelima Republike Srbije.

Također, istaknuli smo i kako je to samo jedan od oblika moguće pomoći zemljama jugoistočne Europe na njihovom putu u EU. Kakva će ta dodatna pomoć biti, bit će poznato nakon razgovora Republike Hrvatske sa zemljama jugoistočne Europe tijekom njihova približavanja EU.

Ponavljamo još jednom kako je Republika Hrvatska spremna i dalje, kao i do sada, svojim iskustvom pomoći svim državama u regiji u približavanju Europskoj uniji.



Priopćenja