Pusić o obraćanju američkog predsjednika i doprinosu RH u borbi protiv terorizma

(Hina) Streljivo koje je Vlada odlučila donirati Sjedinjenim Državama koristit će za borbu protiv Islamske države čime Hrvatska pridonosi borbi protiv terorizma...

(Hina) Streljivo koje je Vlada odlučila donirati Sjedinjenim Državama koristit će za borbu protiv Islamske države čime Hrvatska pridonosi borbi protiv terorizma, rekla je u srijedu u New Yorku ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.
"Naši američki partneri zatražili su od hrvatske Vlade da se streljivo koje je Zagreb odlučio donirati američkoj strani koristi za borbu protiv Islamske države ... i time pridonosimo borbi protiv terorizma", rekla je ministrica Pusić u izjavi hrvatskim novinarima.
Hrvatski premijer Zoran Milanović u kolovozu je rekao da je Vlada odlučila darovati SAD-u oružje iz zaliha Hrvatske vojske te da je i ranije viškove oružja slala Amerikancima.
Ministrica Pusić, koja uz hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića sudjeluje na 69. zasjedanju Opće skupštine UN-a, izjavu je dala nakon današnjih sastanaka i govora američkog predsjednika Baracka Obame o kriznim žarištima u svijetu.
"Bio je vrlo oštar u ocjeni uloge Ruske Federacije u sukobu u Ukrajini, ali je apsolutno pozvao na pregovore", na "mogućnost da se sukobi rješavaju diplomatskim putem, pregovorima i mislim da ta odškrinuta vrata treba iskoristiti", rekla je ministrica Pusić.

Izjavu ministrice Pusić poslušajte ovdje:



Priopćenja