Pusić i Patriota: imamo značajan potencijal za buduću suradnju

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova susrela se 2. srpnja s Antoniom de Aguiarom Patriotom, prvim ministrom vanjskih poslova Brazila koji je posjetio Hrvatsku

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova susrela se 2. srpnja s Antoniom de Aguiarom Patriotom, prvim ministrom vanjskih poslova Brazila koji je posjetio Hrvatsku. Dvoje ministara razgovarali su o mogućnostima suradnje na nekoliko područja, od gospodarstva, politike, znanosti, kulture do razvojne pomoći i zaštite ljudskih prave.

Ministar Patriota poručio je da je ulaskom u EU Hrvatska postala dio strateškog partnerstva između Brazila i država Unije na području gospodarstva. „S Hrvatskom želimo surađivati na području trgovine, investicija, brodogradnje, znanosti i tehnologije“, rekao je Patriota

Ministrica Pusić izjavila je kako suradnja Hrvatske i Brazila ima velik potencijal za budući razvoj, osobito nakon ulaska u EU. „Što se tiče gospodarstva, danas će ministar Patriota sa svojim izaslanstvom imati priliku razgovarati sa predsjednicima uprava naša četiri brodogradilišta kako bi ga upoznali s mogućnostima koje postoje u Hrvatskoj. Brazil je zemlja koja je u značajnoj i vrlo impresivnoj gospodarskoj ekspanziji“, rekla je ministrica dodavši kako je prihvatila poziv za posjet Brazilu.

Ministar Patriota rekao je kako se njegova zemlja nada povećati trgovinsku razmjenu s Hrvatskom. „Brazil je izvoznih poljoprivrednih proizvoda u Hrvatsku, ali želimo povećati i izvoz industrijskih proizvoda. Nedavno je guverner Federalne države Parana boravio u Hrvatskoj, a u rujnu dolazi izaslanstvo brazilskih brodograditelja. Kako Brazil prelazi u sljedeću razvojnu fazu, u potrazi smo za partnerima diljem svijeta“, rekao je ministar Patriota.



Priopćenja