Projekt MVEP-a i UNICEF-a za poboljšanje uvjeta učenja u izbjegličkim kampovima u Jordanu

Sukladno Odluci Vlade RH o pružanju pomoći Siriji i susjednim zemljama u petogodišnjem razdoblju (2016. - 2020.), Ministarstvo europskih i vanjskih poslova je u 2018. godini u suradnji s UNICEF-om proveo projekt...

Sukladno Odluci Vlade RH o pružanju pomoći Siriji i susjednim zemljama u petogodišnjem razdoblju (2016. - 2020.), Ministarstvo europskih i vanjskih poslova je u 2018. godini u suradnji s UNICEF-om proveo projekt poboljšanja uvjeta učenja u izbjegličkim kampovima u Azraq i Za´tari u Jordanu. Ciljana skupina u sklopu ovog projekta su sirijske izbjeglice u Jordanu. U okviru projekta u vrijednosti od 200 tisuća eura, izgrađeno je pet tzv. uključivih igrališta koja omogućuju pristup i djeci s posebnim potrebama. Takvi prostori poboljšavaju zdravlje, psihosocijalni razvoj i socijalni razvoj ranjive djece koja borave u kampovima.

Navedena igrališta su 3. i 4. prosinca 2019. godine posjetili predstavnici Ministarstva europskih i vanjskih poslova, te su zajedno s partnerima iz UNICEF-a obišli pet područja koja se nalaze u školskim naseljima u izbjegličkim kampovima, u kojima je nadograđeno ili potpuno novo izgrađeno igralište.

Sva uključiva igrališta su u funkciji, stoje na raspolaganju djeci za vrijeme njihovog boravka u školi i vrtiću te su raspoređeni po grupama uz nadzor učitelja ili volontera. Za pomoć u radu i nadzoru uključivih igrališta u sklopu projekta obučeni su i sirijski volonteri koji pomažu osigurati sigurnost uporabe tijekom školskog sata.



Priopćenja