Priopćenje vezano uz navodni intervju veleposlanika Željka Kuprešaka objavljen na internetskom portalu „Blic online“

Vezano uz navodni intervju veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji Željka Kuprešaka objavljen na internetskom portalu „Blic online“ 1. svibnja 2010. godine pod naslovom „Hrvatski ambasador: Beograd je izmislio prepune kafane“, autorice Biljane Tasić, a koji su prenijeli neki hrvatski mediji, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija želi priopćiti slijedeće

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Željko Kuprešak nikada nije dao intervju novinarki Biljani Tasić za rubriku Kako žive stranci u Beogradu.

Novinarka Tasić zamolila je veleposlanika Kuprešaka za razgovor o Hrvatima u Srbiji u svrhu provođenja ankete. Uvijek otvoren za medije, a posebno kada se radi o Hrvatima u Srbiji, veleposlanik je govorio o njihovom današnjem statusu i položaju u toj zemlji.

Naglašavamo da ni prije a niti tijekom razgovora nije bilo riječi o tome da će razgovor s veleposlanikom biti objavljen u formi intervjua. Sve iz razgovora s veleposlanikom izvučeno je iz konteksta i iskorišteno za formu intervjua bez veleposlanikove autorizacije i znanja. Izneseni stavovi isključivo su zaključak autorice teksta i ne predstavljaju mišljenje veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji.

Dodajemo i da je gore navedeni tekst demantija Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji već poslalo redakciji lista „Blic“.



Priopćenja