Priopćenje u svezi prometne nesreće koja se dogodila danas, 29. kolovoza 2009. godine, četrdesetak kilometara od Venecije, a u kojoj su sudjelovali hrvatski državljani

U prometnoj nesreći autobusa koji je bio na proputovanju kroz Talijansku Republiku, lakše ozljede zadobilo je petnaest hrvatskih državljana

U svezi prometne nesreće koja se dogodila danas, 29. kolovoza 2009. godine, četrdesetak kilometara od Venecije, a u kojoj su sudjelovali hrvatski državljani, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćuje sljedeće.

U prometnoj nesreći autobusa koji je bio na proputovanju kroz Talijansku Republiku, lakše ozljede zadobilo je petnaest hrvatskih državljana. Nakon primljene liječničke pomoći u bolnici u blizini mjesta nesreće, izrazili su želju za nastavkom putovanja.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu Tomislav Vidošević osobno je razgovarao s liječnikom ozlijeđenih hrvatskih državljana, kao i s predstavnicima putničke agencije, a također je izvijestio i predsjednicu Vlade Republike Hrvatske Jadranku Kosor koja se zanimala za situaciju.

Također je i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim talijanskim institucijama u svezi ovog događaja.



Priopćenja