Priopćenje povodom članka objavljenog u Jutarnjem listu od 27. ožujka 2008. g.

Povodom članka objavljenog u Jutarnjem listu od 27. ožujka 2008. godine pod naslovom „Naši ulagači u Hrvatsku bore se s korupcijom“ Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH izražava svoje neugodno iznenađenje s neutemeljenim navodima kojima je MVPEI optuženo da je neistinito izvijestilo javnost o posjetu ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića Republici Austriji i njegovom razgovoru s austrijskom ministricom vanjskih poslova gđom Ursulom Plassnik

Povodom članka objavljenog u Jutarnjem listu od 27. ožujka 2008. godine pod naslovom „Naši ulagači u Hrvatsku bore se s korupcijom“ Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH izražava svoje neugodno iznenađenje s neutemeljenim navodima kojima je MVPEI optuženo da je neistinito izvijestilo javnost o posjetu ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića Republici Austriji i njegovom razgovoru s austrijskom ministricom vanjskih poslova gđom Ursulom Plassnik.

Nepoznato je otkud potječu informacije navedene u članku i posebno u dijelu u kojem se neargumentirano optužuje MVPEI. Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Austrije dali su izjave za medije o čemu postoji i tonski zapis koji to na najbolji način demantira.

Autori članka u tom pogledu nisu kontaktirali Ured za odnose s javnošću MVPEI-a kako bi provjerili točnost informacija koje su iznijeli.



Priopćenja