Povodom priloga u tjedniku Nacional...

Povodom priloga u tjedniku Nacional, pod nazivom «Tko je dugo traženi nasilnik iz Ministarstva vanjskih poslova», a radi točnog informiranja javnosti želimo priopćiti slijedeće: Ljubomir Čučić je obnašao dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji u razdoblju od 8. siječnja do 31. kolovoza 2001. U tom periodu bio je ugovorni djelatnik Ministarstva vanjskih poslova, na određeno vrijeme, do isteka mandata.

Na osobni zahtjev opozvan je s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika odlukom Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića od 31. srpnja 2001. godine.

Nakon 31. kolovoza 2001. godine prestale su sve radne obveze, dužnosti i prava Ljubomira Čučića u Ministarstvu vanjskih poslova nakon čega se vratio u Europski pokret Hrvatske, instituciju iz koje je otišao na dužnost veleposlanika, gdje su mu za vrijeme veleposlaničkog mandata mirovala prava iz radnog odnosa.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske, na čelu s ministrom Toninom Piculom, a na temelju izrečenih konstatacija gospođe Neve Tolle u studenom prošle godine, da su zlostavljači žena u hrvatskom društvu i visoki dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova, je započelo istragu kako bi otkrili o kome se radi. Unatoč opsežnoj istrazi i suradnji s Autonomnom ženskom kućom u to vrijeme, ministarstvo nije uspjelo otkriti identitet zlostavljača iz navoda gospođe Tolle.



Priopćenja