Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske pozdravlja Informaciju Europske komisije...

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske pozdravlja Informaciju Europske komisije "Zapadni Balkan i europska integracija", usvojenu 21. svibnja 2003.

Ovaj dokument predstavlja pozitivan doprinos Europske komisije pripremama Europske unije za Sastanak na vrhu s državama obuhvaćenim Procesom stabilizacije i pridruživanja, koji će se održati u Solunu 21. lipnja ove godine.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske očekuje da će Vijeće Europske unije prihvatiti i dodatno osnažiti prijedloge za obogaćivanje Procesa stabilizacije i pridruživanja instrumentima i mehanizmima suradnje nadahnutima iskustvom Europske unije u pred-pristupnom procesu.

Sudjelovanje u eurointegracijskom partnerstvu, twinningu, TAIEX-u, postupno uključivanje u programe Zajednice, kao i jačanje suradnje u području pravosuđa i unutarnjih poslova te zajedničke vanjske i sigurnosne politike pomoći će Republici Hrvatskoj u ubrzanom provođenju reformi i ispunjavanju uvjeta vezanih uz zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske nastavit će s aktivnim sudjelovanjem u političkim i stručnim konzultacijama o Sastanku na vrhu u Solunu s Trojkom Europske unije i drugim državama Procesa stabilizacije i pridruživanja.



Priopćenja