Potpredsjednica Vlade RH, gđa Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul održali sastanak glede koordinacije slanja pomoći stradalima u jučerašnjem potresu na jugoistoku Irana

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske gospođa Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul sa suradnicima održali su jutros u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu sastanak glede koordinacije slanja pomoći stradalima u jučerašnjem katastrofalnom potresu na jugoistoku Irana. Uz sudjelovanje čelnih ljudi vodećih hrvatskih tvrtki – Josipa Petrovića iz Agrokora, Ivana Mišetića iz Croatia Airlinesa, Darinka Bage iz Končara, Željka Čovića iz Plive i Željka Đurđine iz Podravke odlučeno je da će slanje humanitarne pomoći iz Republike Hrvatske započeti prvih dana sljedećeg tjedna u skladu s najhitnijim potrebama stradalih u Iranu.

Vlada Republike Hrvatske poziva ovime i sve ostale gospodarske subjekte u Republici Hrvatskoj, poduzeća, tvrtke i trgovačka društva da se pridruže prikupljanju pomoći za stradale u Iranu. Sljedeći operativni sastanak svih uključenih u prikupljanje i slanje pomoći Iranu održat će se u ponedjeljak 29. prosinca 2003. ujutro u Ministarstvu vanjskih poslova.

Kako Ministarstvo vanjskih poslova u ime Vlade Republike Hrvatske koordinira pomoć stradalima u Iranu za kontakt je od danas moguće koristiti broj telefona Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske u Zagrebu broj 4569 964. Od ponedjeljka, 29. prosinca 2003. pomoć će se prikupljati u Hali broj 1 Zagrebačkog Velesajma.



Priopćenja