Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić na obilježavanju stote obljetnice stvaranja čehoslovačke države

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u subotu, 27. listopada 2018. godine, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na svečanoj ceremoniji obilježavanja stote obljetnice...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u subotu, 27. listopada 2018. godine, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na svečanoj ceremoniji obilježavanja stote obljetnice stvaranja čehoslovačke države.

U Pragu su se tom prigodom, na poziv češkog premijera Andreja Babiša okupili visoki dužnosnici iz država članica EU. Nazočan je bio i slovački predsjednik Vlade Peter Pellegrini zajedno sa Xavierom Bettelom, predsjednikom Vlade Luksemburga, Mateuszom Morawieckim, predsjednikom Vlade Poljske, Mirom Cerarom, potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Slovenije te Teodorom Melascanom, ministrom vanjskih poslova Rumunjske. Tijekom zajedničkog ručka, visoki su uzvanici raspravljali o aktualnim europskim i globalnim vanjskopolitičkim temama.

Susret je održan u Vili Kramař, domu prvog čehoslovačkog premijera Karela Kramařa.

Ministrica Pejčinović Burić upisala se tom prigodom u spomen knjigu, a češkom i slovačkom narodu zaželjela je da u miru i blagostanju nastave graditi stabilna i snažna društva. Svečano obilježavanje stote obljetnice nastavljeno je kroz inauguraciju obnovljene zgrade Narodnog muzeja gdje se gostima pridružio i predsjednik Češke Republike Miloš Zeman. 



Priopćenja