Potpora Generalnog konzulata RH u Stuttgartu za humanitarnu pomoć...

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Stuttgartu je 30. lipnja o. g. apelom za humanitarnu pomoć podupro akciju za spas života 19-godišnjeg učenika gimnazije Daniela Gässlera iz Schwäbisch Halla u SR Njemačkoj koji je obolio od leukemije. Humanitarnu akciju potrage za donatorom koštane srži pokrenuo je Ured zastupnika stranke Savez 90/Zeleni u njemačkom saveznom parlamentu Rezzo Schlauch koji je i parlamentarni državni tajnik pri Saveznom ministarstvu za gospodarstvo i rad.

Generalni konzulat RH je uputio poziv svim voditeljima katoličkih misija, hrvatskih kulturnih i sportskih udruga da među svojim župljanima i članstvom pokrenu humanitarnu akciju za spašavanjem mladog života budući da je Danielova majka Hrvatica iz Splita, što u SR Njemačkoj otežava potragu za potencijalnim donatorom (zbog genetskog materijala).

Na inicijativu generalne konzulice dr. Vere Tadić svi će djelatnici GK RH u Stuttgartu biti među prvim davateljima krvi u cilju pronalaženja donatora koštane srži koje je organizirano za 6. srpnja 2003. u prostorijama Hagenbachhalle u mjestu Schwäbisch Hall od 10.00 - 17.00 sati.

Druga akcija testiranja predviđena je za dan 12. srpnja 2003. u Heilbronnu u prostorijama Wollhause od 10.00 - 17.00 sati.

Inicijativni odbor i DKMS (Njemačka banka za koštanu srž) otvorili su bankovni račun za dobrovoljne priloge kojima će biti pokriveni troškovi testova tipizacije krvi za Daniela Gässlera:

  • DKMS GmbH "Aktion Lebenspende für Daniel", broj računa 103 296 000 kod VR-Bank Schwäbisch Hall, BLZ 622 901 10.



Priopćenja