Potpisan sponzorski ugovor o suradnji u organizaciji nastupa Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi Expo 2008

Državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija mr. Željko Kuprešak, kao predsjednik Nacionalnog odbora EXPO 2008, i prof. Marijan Bušić, član Uprave tvrtke Potomac d.o.o. potpisali su u srijedu, 2. travnja 2008. godine, sponzorski ugovor o suradnji u organizaciji nastupa Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi Expo 2008 Zaragoza

Državni tajnik Kuprešak naglasio je kako će se Hrvatska ove godine na Svjetskoj izložbi, koja se od lipnja do rujna pod temom „Voda i održivi razvoj“ održava u španjolskoj Zaragozi, predstaviti projektom koji je doživio veliki uspjeh u Japanu. Napomenuo je kako je Hrvatska nakon izuzetno uspješnih nastupa na svjetskim izložbama u Lisabonu, Hanoveru i Aichiju još jednom prepoznala važnost koju izložba EXPO ima u svijetu.

Svjetska izložba predstavlja svojevrsnu pozornicu na kojoj svijet ima priliku upoznati brojne nacije i kulture, ali isto tako može poslužiti i za prezentaciju domaćih tvrtki, dodao je državni tajnik Kuprešak.

U tom smislu, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uključilo je u nastup Hrvatske niz hrvatskih tvrtki kao sponzore, među ostalima i tvrtku Potomac d.o.o., koja je u tu svrhu kreirala posebnu liniju kravata i rubaca s uzorcima logotipa Croacia EXPO 2008.

Prof. Marijan Bušić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se nastavlja dugogodišnja uspješna suradnja između tvrtke Potomac d.o.o. i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija na organizaciji predstavljanja Hrvatske na Svjetskim izložbama.

Također je navedeno kako će neprofitna ustanova Academia Cravatica u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana RH na Svjetskoj izložbi u Zaragozi, 29. lipnja, organizirati instalacije s kravatama na tri lokacije u gradu: dvije na glavnom trgu Zaragoze, Plaza del Pilar, i jednu ispred novog kulturnog centra koji će upravo biti inauguriran hrvatskom izložbom „Pomorstvo na hrvatskom Jadranu“.

Potpisivanje ugovora je završeno uz želje za što boljom prezentacijom Hrvatske na ovogodišnjoj Svjetskoj izložbi.



Priopćenja