Potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade RH i Vlade IRI o suradnji na području turizma...

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula i ministar kulture i islamske upute Islamske Republike Irana Ahmad Masjed Jamei potpisali su 16. listopada 2003. Memorandum o razumijevanju između Vlade RH i Vlade IRI o suradnji na području turizma.

Ovim se sporazumom ostvaruje jedan od viših oblika suradnje, tj. prijenos know-howa, budući da je RH država s razvijenom turističkom industrijom. Ministar Picula se u razgovorima s predsjednikom Hatamijem, ministrom vanjskih poslova Harazijem te ministrima gospodarstva i transporta tijekom službenog posjeta Teheranu u svibnju o. g. složio kako Hrvatska i Iran na području gospodarstva imaju neiskorištenog prostora za razvijanje suradnje.

Hrvatski je ministar vanjskih poslova nakon potpisivanja Memoranduma podsjetio kako je u Zagrebu prije tjedan održana i 4. sjednica Mješovite hrvatsko-iranske gospodarske komisije na kojoj su dogovoreni već započeti, odnosno nastavljaju se zajednički projekti, između ostalog, na području brodogradnje, proizvodnje strojeva, elektronike te nastup na trećem tržištu.



Priopćenja