Pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić održao je političke konzultacije u Estoniji

Pomoćnik ministrice za vanjske i europske poslove Hrvoje Marušić održao je političke konzultacije u Estoniji. Susreo se s Martom Laanemäeom, podtajnikom za Europu i transatlantske odnose u MVP te s Märtom Volmerom, savjetnikom predsjednika Vlade za vanjsku politiku.

Pomoćnik ministrice za vanjske i europske poslove Hrvoje Marušić održao je političke konzultacije u Estoniji. Susreo se s Martom Laanemäeom, podtajnikom za Europu i transatlantske odnose u Ministarstvu vanjskih poslova te s Märtom Volmerom, savjetnikom predsjednika Vlade za vanjsku politiku.

Glavne teme razgovora bile su aktualne europske politike te je izražena namjera Hrvatske da se aktivno uključi u reformske procese Unije. U pogledu politike proširenja posebno je naglašena uloga RH kao nove članice u prenošenju znanja iskustava državama Jugoistočne Europe u procesu europskih integracija. Estonska strana podijelila je svoja iskustva vezana uz uvođenje eura i ulazak u Schengenski prostor, a razmijenjena su i iskustva dvije države u različitim pristupima koordinacije europskih poslova. Potvrđena je namjera intenzivnije suradnje u okviru Europske unije na politikama od zajedničkog interesa.



Priopćenja