Pomoćnik ministrice Skračić na donatorskoj konferenciji na visokoj razini za Jemen

Pomoćnik ministrice Vice Skračić sudjelovao je 3. travnja 2018. na donatorskoj konferenciji na visokoj razini za Jemen...

Pomoćnik ministrice Vice Skračić sudjelovao je 3. travnja 2018. na donatorskoj konferenciji na visokoj razini za Jemen. Pomoćnik Skračić u govoru je naglasio da Hrvatska u potpunosti podržava politički i humanitarni angažman UN-a u Jemenu te naglasio hitnu potrebu stabilizacije zemlje kroz političko rješenje i kraj sukoba. Hrvatska će za pomoć Jemenu donirati 50.000 USD kroz UN-ov Svjetski program za hranu (WFP).

Konferencija na visokoj razini, pod zajedničkim predsjedanjem Švicarske i Švedske, održana je u Ženevi. Konferenciju je otvorio Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres istaknuvši potrebu osiguranja humanitarnog pristupa s obzirom  na veliki rizik od pandemija te rasprostranjenu pothranjenost. 

Govornici na visokoj razini, uključujući i Christosa Stylianidesa, Povjerenika EU za humanitarnu pomoć, redom su naglašavali važnost političkog rješenja sukoba kao i otvaranja morskih i zračnih luka kako bi humanitarna pomoć mogla doći do najpotrebnijih.

Program pomoći Jemenu dosad je prikupio 40% potrebne svote za 2018. godinu.



Priopćenja