Pomoćnik ministrice Nebojša Koharović održao političke konzultacije o Istočnom partnerstvu

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović održao je 15. svibnja političke konzultacije o europskoj politici Istočnog partnerstva s posebnim izaslanikom...

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović održao je 15. svibnja političke konzultacije o europskoj politici Istočnog partnerstva s posebnim izaslanikom za Istočno partnerstvo u Ministarstvu vanjskih poslova Češke Republike veleposlanikom Petrom Marešem.

Bilo je riječi o napretku zemalja sudionica Istočnog partnerstva u okvirima pregovora koje vode s Europskom unijom. Imajući u vidu skorašnje punopravno članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, razgovaralo se i  o mogućnostima buduće suradnje RH i Češke  na ovom području. S obzirom da je Istočno partnerstvo jedan od prioriteta češke vanjske politike, sastanak je bio prilika za uvid u češka iskustva s ovim dijelom Europe. RH podržava češke napore u stabilizaciji Istočne Europe i jačanju aktivnog angažmana u zemljama Istočnog partnerstva. Razgovaralo se i o predstojećem Summitu EU-a o Istočnom partnerstvu u Vilniusu.

Veleposlanik Petr Mareš također se na odvojenim sastancima sastao s pomoćnikom ministrice za europske poslove Hrvojem Marušićem, te s voditeljicom Samostalne službe za ZVSP i ZSOP Ines Troha Brdar.



Priopćenja