Pomoćnik ministra dr. Svjetlan Berković održao konzultacije s

U Saveznom ministarstvu vanjskih poslova Republike Austrije u Beču održane su bilateralne konzularne konzultacije između Ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova Republike Austrije.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je pomoćnik ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Svjetlan Berković, a austrijsko izaslanstvo predvodio je predstojnik Uprave za pravna i konzularna pitanja Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije dr. Christian Berlakovits.

Tijekom konzultacija razmotrena su iskustva Republike Austrije u konzularnim poslovima pred njezin svojevremeni pristup Europskoj uniji. Dva izaslanstva raspravljala su o suradnji u području konzularnih poslova, o implementaciji Schengenskog sporazuma, stjecanju nekretnina od strane stranih državljana, o suradnji u području pravosuđa, migracija i azila. Razmotrena je i suradnja policija dviju zemalja na suzbijanju organiziranog kriminala kao i suradnja u nadzoru granica i u regulativi viznog režima.



Priopćenja