Pomoćnik ministra dr. sc. Ivica Tomić boravio je u radnom posjetu Sjedinjenim Meksičkim Državama

Pomoćnik ministra vanjskih poslova i europskih integracija za bilateralnu suradnju dr. sc. Ivica Tomić boravio je u radnom posjetu Sjedinjenim Meksičkim Državama, 16. i 17. siječnja 2008. godine

Tijekom posjeta dr. Tomić se sastao s visokim dužnosnicima Ministarstva vanjskih poslova: sa zamjenicom ministrice Lourdes Aranda, generalnim direktorom za Europu José Ignacio Madrazom i šefom odjela za jugoistočnu Europu i Mediteran Eleazar Velascom, s kojima je razmotrio pitanja bilateralne suradnje i situaciju u jugoistočnoj Europi. Tijekom sastanka sa zamjenikom generalnog direktora za sustav UN-a, Julián Juárez Cadenasom, dr. Tomić je razgovarao o mogućnostima suradnje po pitanjima globalnih izazova, a u svjetlu članstva Republike Hrvatske u Vijeću sigurnosti.

Prigodom svečanosti inauguracije novog predsjednika Republike Gvatemale, Álvara Coloma Caballerosa, 14. siječnja 2008. godine, u Republici Gvatemali, dr. Tomić se susreo i s meksičkom ministricom vanjskih poslova, Patriciom Espinosa Cantellano s kojom je razgovarao o mogućnostima produbljivanja hrvatsko-meksičkih odnosa i razmjene posjeta na visokoj razini. Dr. Tomić je također ministrici prenio poziv da posjeti Republiku Hrvatsku.



Priopćenja