Političke konzultacije s Argentinskom Republikom

  • Slika
Ravnatelj Uprave za političke poslove Petar Mihatov održao je u ponedjeljak, 10. listopada 2022. godine, u Zagrebu političke konzultacije s podtajnikom za vanjsku politiku u Ministarstvu vanjskih poslova, međunarodne trgovine i bogoštovlja Argentinske Republike Claudiom Javierom Rozencwaigom.
 
Političke konzultacije obuhvatile su širok spektar tema, od bilateralne političke i gospodarske, obrambene, znanstvene i kulturne suradnje do aktualnih geopolitičkih tema, situacije u Latinskoj Americi i Europi, te tema iz područja multilateralizma.
 
Podtajnik Rozencwaig prenio je iskustva i predstavio prioritete privremenog predsjedanja skupinom CELAC – zajednicom država Latinske Amerike i Kariba, te je iscrpno izvijestio o stanju u Latinskoj Americi i izazovima s kojima se suočavaju države u tamošnjoj regiji. Ravnatelj Mihatov iznio je hrvatsko gledište na partnerstvo EU i država Latinske Amerike i Kariba, značaj kojeg bi trebao potvrditi i ministarski sastanak EU-CELAC 27. listopada ove godine u Buenos Airesu.
 
U znak obilježavanja 30. obljetnice priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa, izaslanstvo Argentinske Republike predvođeno podtajnikom Claudiom Javierom Rozencwaigom položilo je vijenac  na Spomeniku domovini.
 
Tijekom posjeta, izaslanstvo Argentinske Republike sastalo se s predstavnicima Ureda Predsjednika Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora.

Ostale vijesti