Podrška Vlade RH Programu stipendiranja mladih kršćana iz zemalja u razvoju

  • Slika
  • Slika

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u četvrtak, 23. prosinca 2021. godine, u Banskim dvorima stipendiste iz Programa stipendiranja mladih kršćana iz zemalja u razvoju koji studiraju u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Studentice i studenti došli su iz Indije, Pakistana, Sirije, Južnog Sudana, Nigerija, Benina i Etiopije. Na sastanku su razmijenjena mišljenja o njihovim iskustvima boravka u Hrvatskoj, obrazovnom sustavu te aktualnim izazovima vezanim uz pandemiju koronavirusa.

Glavni inicijator programa je zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir, a provodi ga Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Predsjednik Vlade Plenković istaknuo je daljnju podršku Vlade ovom Programu koji mladima iz zemalja u razvoju kroz studij u Hrvatskoj daje potrebna znanja i vještine kojima će pomoći i svojim zemljama u promicanju gospodarskog napretka i demokracije.

Izvor: Vlada RH

Priopćenja