Panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i uz potporu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u petak, 18. veljače 2022. godine, će se u Zagrebu održati panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU“ s početkom u 12 sati (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14).
 
Panel raspravu otvorit će prodekanica Pravnog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Iris Goldner Lang, nakon čega će uslijediti izlaganja potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice, državne tajnice za Europu Andreje Metelko-Zgombić i državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije Gašpera Dovžana. Uslijedit će razgovor s publikom koja će sudjelovati i online – studentima, predstavnicima udruga mladih, civilnog društva, te ostalih zainteresiranih za ove teme.
 
U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput: - trebamo li snažniju geopolitičku Europu koja je otporna na krize i autonomna u svojem djelovanju, te - koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.

Konferenciju je moguće pratiti i preko Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova (youtube.com/c/MVEPRH).

Najave