Panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe u Mostaru

Panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU u odgovoru na transnacionalne izazove“ održat će se u Mostaru u srijedu, 4. svibnja 2022. godine, s početkom u 11 sati (Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, Trg hrvatskih velikana bb), u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Sveučilišta u Mostaru.
 
Konferenciju će uvodnim govorom otvoriti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, dok će se nazočnima pozdravnim govorima obratiti i rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, gradonačelnik Mostara Mario Kordić te predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg. Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe, obratit će se putem video poruke.
 
Potom će na panelu sudjelovati zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić, profesor sa Sveučilišta u Mostaru Dražen Barbarić te, putem video veze, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko. Uslijedit će razgovor s publikom koja će sudjelovati i online – studentima, predstavnicima udruga mladih, civilnog društva, i ostalih zainteresiranih za ove teme.
 
U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.
 
Konferenciju je moguće pratiti i preko Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova (youtube.com/c/MVEPRH).

Najave