Panel rasprava o ključnim temama i aktivnostima predsjedanja Vijećem EU na konferenciji „Europa koja je utjecajna“

U sklopu Konferencije posvećene predstavljanju prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije “Europa koja je utjecajna” na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku...

U sklopu Konferencije posvećene predstavljanju prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije “Europa koja je utjecajna” na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održana je panel rasprava na kojoj su o ključnim temama i aktivnostima predsjedanja Vijećem EU uz ministra Gordana Grlića Radmana, sudjelovali i Dunja Bujan iz Uprave za obrambenu politiku MORH-a, Sandro Knezović iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose, voditelj Doktorske škole u Osijeku Mario Vinković, predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije Goran Basarac te Dunja Duić s Pravnog fakulteta u Osijeku.

Između ostalih raspravljali su i o Europskoj uniji kao vodećem međunarodnom čimbeniku te jamcu boljitka i stabilnosti jugoistočne Europe. Panel raspravi nazočili su brojni dužnosnici, predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti, predstavnici diplomatskog zbora, članovi akademske zajednice, predstavnici hrvatske obrambene industrije, kao i brojni studenti i učenici.

Predstavljanjem prioriteta “Europa koja je utjecajna” nastavljen je ciklus predstavljanja krovnih prioriteta Republike Hrvatske tijekom njezina predsjedanja Vijećem EU u prvoj polovini 2020. godine.



Priopćenja