Održano deseto izdanje međunarodne konferencije „EMRA - EU-funded marine robotics and applications“

U Šibeniku je od 19. do 21. lipnja 2023. održano deseto izdanje međunarodne konferencije „EMRA - EU-funded marine robotics and applications“. Radi se događanju koje okuplja široki spektar govornika iz područja tekućih FP7/H2020 projekata, industrije, krajnjih korisnika i dionika. Interdisciplinarna radionica EMRA je jedinstvena prilika za umrežavanje i razmjenu ideja s područja podvodne robotike, razvoja tehnologija i njezinih primjena. EMRA 2023 je ujedno prvo tematsko događanje u sklopu hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za jadransku i jonsku regiju.
 
Na današnjem svečanom zatvaranju konferencije očekuje se sudjelovanje državne tajnice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a Zrinke Raguž, šibensko-kninskog župana Marka Jelića te drugih dužnosnika. Tijekom tri dana održavanja na konferenciji je sudjelovalo 25 govornika i stotinjak vodećih europskih stručnjaka, istraživača i profesionalaca u području pomorske robotike i aplikacija.
 
Domaćini i suorganizatori konferencije EMRA 2023. su Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva i tvrtke IN2 i DIH AgriFood Croatia.

Ostale vijesti