Održana završna konferencija twinning light projekta „Podrška Institutu za lijekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMed)“

  • Slika
Dana 19. srpnja 2022. u Podgorici je održana svečanost zatvaranja twinning light projekta „Podrška Institutu za lijekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMed)“.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) bila je nositelj ovog projekta koji se provodio u Institutu za lijekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMed) u ukupnom trajanju od 18 mjeseci, od siječnja 2021. do srpnja 2022. Potporu projektu pružili su hrvatska Središnja agencija za financiranje i ugovaranje (SAFU) i crnogorska Uprava za financiranje i ugovaranje fondova pomoći EU (CFCU).

U sklopu projekta, stručnjaci HALMED-a, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci intenzivno su surađivali s kolegama iz crnogorskog CInMED-a u svrhu osnaživanja institucionalnih kapaciteta na području lijekova i medicinskih proizvoda, kao i jačanju usklađenosti regulativa s pravnom stečevinom Europske unije. Unatoč izazovima pandemije COVID-19, postignuti su izuzetni rezultati, a realizacija svih zajedničkih aktivnosti odvijala se uspješno i prema zacrtanim planovima. Usvojeni su strateški i komunikacijski planovi Instituta te podzakonski akti u skladu s europskim regulatornim sustavom te je ostvaren vidljiv napredak u usvajanju smjernica koje se odnose na inspekciju i farmakovigilancijski sustav.

Na svečanosti zatvaranja prisutnima su se obratili veleposlanik RH u Podgorici g. Veselko Grubišić, predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori g. Dobromir Hristov, direktorica CInMed-a gđa Snežana Mugoša, ravnatelj HALMED-a g. Siniša Tomić i načelnik u crnogorskoj Upravi za financiranje i ugovaranje fondova pomoći EU (CFCU) g. Dragomir Marković. Rezultate projekta predstavila je stalna twinning savjetnica (RTA) gđa Lina Čačić. Svečanosti je nazočio i ministar zdravstva Crne Gore g. Dragoslav Šćekić.

Ostale vijesti