Održan prijem u okviru akademske konferencije „Uloga prava i sudova u Europskoj uniji koja se mijenja“

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u sklopu akademske konferencije „Uloga prava i sudova u Europskoj uniji koja se mijenja“ Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u petak 11. svibnja 2018. godine organiziralo prijem...

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u sklopu akademske konferencije „Uloga prava i sudova u Europskoj uniji koja se mijenja“ Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u petak 11. svibnja 2018. godine organiziralo prijem u povijesnoj zgradi u Visokoj ulici u Zagrebu, u kojoj je Ministarstvo djelovalo u prvim godinama od osamostaljenja Republike Hrvatske.

Na konferenciji su govorili predsjednik Vlade Andrej Plenković, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Suda Europske unije Koen Lenaerts, ministri, predstavnici pravosuđa te istaknuti članovi hrvatske i međunarodne akademske zajednice. Konferencija je jedno od događanja kojima se obilježava peta obljetnica članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, a istodobno predstavlja potvrdu značaja uloge Suda Europske unije kao jedne od temeljnih institucija Unije, ali i hrvatskih sudova u tumačenju i primjeni prava Europske unije.

Obraćanje državne tajnice Metelko-Zgombić na prijemu:

Preuzimanje

Fotogalerija je dostupna na - https://flic.kr/s/aHskAYywHU

 

 

 

 

 

 

 



Priopćenja