Održan drugi sastanak s hrvatskim gospodarstvenicima u cilju organiziranja prikupljanja i slanja pomoći za stradale u katastrofalnom potresu u Iranu

U Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske u ponedjeljak, 29. prosinca o. g. održan je drugi sastanak s hrvatskim gospodarstvenicima, koji su se odazvali u velikom broju, u cilju organiziranja prikupljanja i slanja pomoći za stradale u katastrofalnom potresu u Iranu.

Tijekom sastanka su dogovorena logistička pitanja i pojedinosti o slanju pomoći. U prvoj pošiljci, koja će biti otpremljena u srijedu, 31. prosinca 2003. godine zrakoplovom Croatia Airlinesa, biti će sanitetski materijal, hrana i šatori.

Građani se mole da svoje donacije dostave u skladište Hrvatskog Crvenog križa koje se nalazi u prostorijama INA-OKI na adresi Žitnjak b.b. svakim danom (osim 31. prosinca i 1. siječnja) od 12.00 do 18.00 sati. Daljnja mjesta za prikupljanje donacija nalaze se u društvima Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu i to na sljedećim adresama: Ilica 223, Trg Dragutina Domjanića 6/2 u Sesvetama, Park prijateljstva 1 na Jarunu, Dubravkin trg 11 na Trnju i Remetinečka cesta 60 u Novom Zagrebu. Građani se mole da ne donose lijekove i hranu, već odjeću, deke, šatore i vreće za spavanje.



Priopćenja