Obilježen Dan Europe

Dan Europe tradicionalno je obilježen na Europskom trgu u Zagrebu, u subotu, 11. svibnja 2019. godine, u suorganizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj...

Dan Europe tradicionalno je obilježen na Europskom trgu u Zagrebu, u subotu, 11. svibnja 2019. godine, u suorganizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu, Grada Zagreba te veleposlanstava država članica Europske unije.
Prigodnim govorima obratili su se predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić,  gđa Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj veleposlanik Branko Baričević.
U govorima je istaknuto kako je Europska unija simbol mira, blagostanja i kvalitete života. Također, istaknuta je važnost jedinstva Europske unije na svim razinama jer se samo takva ujedinjena Europa može suprotstaviti suvremenim izazovima.
Obilježavanje Dana Europe tradicionalno je prigoda u kojoj se zajedno predstavljaju razni aspekti članstva u Uniji. Ove godine to je prilika i za podsjetnik na važne teme - izbori za Europski parlament te pripreme za predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine.
Središnji događaj ovogodišnjeg programa bilo je natjecanje na temu „Okusi Europe“.



Priopćenja