Obilježavanje 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Republike Koreje

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Seulu je u četvrtak, 6. listopada 2022., obilježilo Dan Hrvatskog sabora i 30. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Koreje.

U zgradi Nacionalne skupštine Koreje održan je diplomatski prijem u suorganizaciji sa Korejsko-hrvatskom parlamentarnom skupinom prijateljstva. Pozivu se odazvalo dvjestotinjak uzvanika, među kojima oko 60 veleposlanika i članova diplomatskog zbora, svi bivši veleposlanici Republike Koreje u Hrvatskoj, kao i brojni predstavnici korejske državne uprave, akademske zajednice, kulturnih institucija i renomiranih kompanija.
 
Pozdravne govore održali su veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji Damir Kušen, zastupnica u Nacionalnoj skupštini Koreje Kyung Joo-young i zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Koreje za multilateralna i globalna pitanja Park Yong-min, koji su naglasili snažne prijateljske veze između dviju zemalja, zajedničke vrijednosti, značajnu kulturnu suradnju i potencijal za veću trgovinsku razmjenu.
 
Nakon pozdravnih govora, kao simbol prijateljstva između dviju zemalja uslijedile su prezentacije tradicionalnih korejskih umijeća – korejskog čaja, narodnih nošnji i cvjetnih aranžmana – uz izložbu fotografija i prizora iz Hrvatske uhvaćenih kroz leću korejskih umjetnika. Tijekom prijema posluživani su tradicionalni specijaliteti i vina hrvatskih proizvođača. Opernu izvedbu hrvatske himne od strane korejskog tenora i izbor hrvatske glazbe pozdravila je i mala hrvatska zajednica koja živi i radi u Koreji.

Ostale vijesti