Nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Roberta Klinkea

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je u utorak, 16. listopada 2018. godine, u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Roberta Klinkea...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je u utorak, 16. listopada 2018. godine, u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Roberta Klinkea.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo tradicionalno dobrim prijateljskim i partnerskim odnosima Hrvatske i Njemačke u brojnim područjima. Posebno je istaknuta dinamična gospodarska suradnja. Njemačka je prvi hrvatski vanjskotrgovinski partner i jedan od najvećih ulagača te su njemački turisti na prvom mjestu po broju dolazaka u Hrvatsku. Naglasili su i kako je važna sastavnica hrvatsko-njemačkih odnosa hrvatska zajednica u Njemačkoj.

Ministrica Pejčinović Burić i veleposlanik Klinke složili su se kako će se suradnja dviju država u sljedećem razdoblju dodatno dinamizirati na europskom planu, s obzirom da Njemačka 2020. godine od Hrvatske preuzima predsjedanje Vijećem EU-a.

 



Priopćenja