Nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Alonsa Dezcallara de Mazarreda

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Alonsa Dezcallara de Mazarreda...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Alonsa Dezcallara de Mazarreda.

Tijekom sastanka sugovornici su potvrdili vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose između dviju država te uspješnu suradnju u okviru Europske unije i NATO-a. Ministar Grlić Radman zahvalio je veleposlaniku Dezcallaru de Mazarredu na potpori koju Španjolska pruža Hrvatskoj u ostvarivanju njezinih vanjskopolitičkih prioriteta pristupanja Schengenu, eurozoni i OECD-u.

Ministar Grlić Radman i veleposlanik Dezcallar de Mazzaredo razgovarali su i o mogućnostima za ojačanje poslovne suradnje i zajedničke projekte u sferi obnovljive energije, kulture i visokog obrazovanja. Početkom studenog u španjolskom gradu Alicanteu cijeli tjedan bit će posvećen predstavljanju Hrvatske kao države i destinacije, a španjolski pisci upravo ovih dana predstavljaju se zagrebačkoj publici u sklopu Festivala svjetske književnosti. Španjolsku i Hrvatsku povezuju i druga pitanja od zajedničkog interesa, a to je u prvome redu Sredozemlje i suradnja sjeverne i južne mediteranske obale.



Priopćenja