Nastupni posjet Anne Rich, predstavnice Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Republici Hrvatskoj

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u petak, 19. veljače 2021. godine, u nastupni posjet predstavnicu Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Republici Hrvatskoj Annu Rich...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u petak, 19. veljače 2021. godine, u nastupni posjet predstavnicu Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Republici Hrvatskoj Annu Rich.

Ministar je čestitao predstavnici Rich na imenovanju i zaželio joj puno uspjeha u novom mandatu, istaknuvši dugogodišnju uspješnu suradnju između Republike Hrvatske i UNHCR-a. „Naša iskustva tijekom i nakon Domovinskog rata, kao i dobra praksa u trenutnoj migrantskoj krizi, pokazuju da je Republika Hrvatska uvijek spremna pružiti zaštitu i pomoć najpotrebitijima“, rekao je ministar. Kao uspješan primjer nedavne suradnje, ministar je izdvojio nedavni donacijski sporazum, u okviru kojeg Ministarstvo vanjskih i europskih poslova podupire obrazovne aktivnosti UNHCR-a u Libanonu.

Predstavnica Rich zahvalila se ministru na dobrodošlici i izrazila vjeru u uspješan nastavak suradnje Hrvatske i UNHCR-a.



Priopćenja