Na marginama 64. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda ministar Gordan Jandroković susreo se s predstavnicima Američko-židovskog odbora i društva B'nai B'rith.

Na sastanku se ministar Jandroković zahvalio predstavnicima židovskih organizacija na velikoj potpori koju su pružali tijekom procesa ulaska Republike Hrvatske u Sjevernoatlantski savez te na kontinuiranoj potpori ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

Na sastanku se ministar Jandroković zahvalio predstavnicima židovskih organizacija na velikoj potpori koju su pružali tijekom procesa ulaska Republike Hrvatske u Sjevernoatlantski savez te na kontinuiranoj potpori ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Također, i na njihovom doprinosu u razvoju međusobnih odnosa Republike Hrvatske i SAD-a koji su dosegli prijateljske i partnerske odnose.

Bilo je riječi i o vrlo dobrim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Države Izrael, koji su obilježeni političkim dijalozima na najvišoj razini. Ministar Jandroković podsjetio je na nedavni posjet zamjenika predsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Libermana Hrvatskoj te na njihov današnji susret na marginama zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Prijatelje Republike Hrvatske upoznao je i s hrvatskim pregovaračkim procesom i s nedavno ukinutom blokadom koja omogućuje nastavak pregovora s Europskom unijom te rješavanje graničnog prijepora između Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Uz pregovore s Europskom unijom, ministar Jandroković predstavio je glavne hrvatske vanjskopolitičke prioritete te odnose s velikim zemljama svijeta. Bilo je riječi i o stanju u regiji jugoistočne Europe.



Priopćenja