MVP RH - Priopćenja za javnost

Ministar vanjskih poslova Litve Antanas Valionis uputio je pismenu zahvalu ministru vanjskih poslova RH Toninu Piculi na čestitci, koju je on svom litvanskom kolegi uputio povodom poziva Republici Litvi da pristupi NATO-u. U njoj je, litvanski ministar, između ostalog, posebno istaknuo ulogu koju je Hrvatska odigrala u okviru Vilnius skupine.

"Vaša osobna kao i uloga Vaše zemlje pomogle su u našem radu usmjerenom na to da dobijemo prašku pozivnicu", kaže se u pismu ministra Valionisa u kojem je također izražena spremnost za nastavak suradnje s Hrvatskom u sklopu Vilnius skupine.

"Čestitam Vam na napretku koji je Vaša zemlja ostvarila na putu reformi, što se valjano odrazilo u Deklaraciji s praškog sastanka na vrhu", nastavlja se dalje u pismu litvanskog ministra vanjskih poslova. Litva je, prema riječima ministra Valionisa, spremna s Republikom Hrvatskom podijeliti vlastito iskustvo u podršci hrvatskim nastojanjima da i sama postane punopravnom članicom Sjevernoatlantskog saveza.Priopćenja