MVP RH - Priopćenja za javnost

Pored svog redovitog djelovanja Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske pozorno prati događanja vezana uz iračku krizu te je dio svojih aktivnosti i usmjerilo i tom pravcu. Kako bi moglo promptno reagirati na eskalaciju krize i njene posljedice MVP je osnovao i Privremenu radnu skupinu koja će pratiti razvoj događaja vezanih uz Irak.

Između ostaloga zadaća te skupine, unutar MVP-a, je praćenje stanja, izrada analiza i informiranje o događajima i aktivnostima u svezi razvoja krize i moguće vojne intervencije kao i izrada prijedloga smjernica, naputaka i priopćenja za djelovanje Republike Hrvatske na vanjskom i unutarnjem planu.

Važan razlog osnivanja te radne skupine je i taj što se na ovaj način želi pružiti građanima relevantne informacije o stanju u tom dijelu svijeta, kako bi bili na vrijeme i potpuno informirani, te kako bi građani svoje aktivnosti prilagoditi razvoju događaja. Za informiranje javnosti MVP će otvoriti posebne web stranice na internetu ( www.mvp.hr ) na kojima će objavljivati takve informacije.



Priopćenja