MVEP o odluci Ukrajine da odgodi pripreme za potpisivanje dvaju ugovora s EU

Republika Hrvatska je sa žaljenjem primila na znanje vijest o odluci ukrajinske Vlade da odgađa rad na pripremama za potpisivanje Sporazuma o pridruživanju (Association Agreement) te ugovora o prostoru...

Republika Hrvatska je sa žaljenjem primila na znanje vijest o odluci ukrajinske Vlade da odgađa rad na pripremama za potpisivanje Sporazuma o pridruživanju (Association Agreement) te ugovora o prostoru slobodne trgovine između EU i Ukrajine (Deep and Comprehensive Free Trade Agreement).

Provođenje europskih reformi zahtjevan je, dugotrajan i sveobuhvatan proces u kojem je Ukrajina do sada postigla značajan napredak te smo uvjereni kako su sve reforme, u sklopu ponuđenih sporazuma bile usmjerene isključivo u korist ukrajinskog naroda i gospodarskog napretka Ukrajine.

Također, primili smo na znanje obrazloženje ukrajinskih vlasti o svim problemima s kojima se u posljednje vrijeme susreću, posebno onima gospodarske prirode. Izražavamo nadu da će Ukrajina, u skladu s danim obećanjima, nastaviti raditi na provođenju reformi i razvijanju odnosa s EU, što će, uvjereni smo, pridonijeti daljnjem napretku ove europske zemlje.



Priopćenja